Zangdocent

Zangdocent

Ik vind het erg leuk om als zangdocent te werken en volg regelmatig workshops, lezingen en/of seminars om "bij" te blijven. Zo ben ik in september 2011 begonnen met mijn studie Complete Vocal Technique (CVT). Gedurende drie jaar zal ik elke zes weken vier dagen naar de academie in Kopenhage gaan om uiteindelijjk mijn bevoegdheid te halen voor "Authorized CVT-teacher".

Ik verwacht van jou als leerling dat je een hoge mate van zelfwerkzaamheid hebt en in die zin ook een les komt halen. Natuurlijk leer je bij mij alles over ademhaling, toonvorming, speechen, belten, kopstem, borststem, twang, curbing, falset, overdrive, interpretatie, improvisatie en, als je wilt, theorie, maar jij bepaalt wat je wilt zingen.

Als leerling moet je zelf voor je muziek zorgen (bladmuziek of akkoorden), ik begeleid je dan tijdens de les. Er staat een spiegel zodat je jezelf steeds kunt zien tijdens het zingen. Dit vind niet iedereen even leuk, maar het is wel heel belangrijk.

Jij moet je er immers heel bewust van zijn wat je uitstraalt, en hoe het publiek jou ziet. Twee tot drie keer per jaar neem ik de les op op video zodat je jezelf terug kunt zien. Je krijgt zo een heel duidelijk beeld van de dingen die je -meestal- onbewust doet. Eén keer per jaar is er een uitvoering.

More in this category: « How About Rita?