top of page
Zangers Angela van Rijthoven
00:00 / 00:17

It's a good day for singing a song

Iedere dag hetzelfde liedje is een beetje saai, en dat hoeft gelukkig niet!


Click op onderstaande buttons om mijn verschillende bands te zien:

Jazz Connection met Angela van Rijthoven

Jazz Connection

The nr. 1 Jumpin Jive Band from The Netherlands

'Jazz Connection jives you crazy'

Het is echt een kadootje om zo vaak mee te mogen met een band die eigenlijk geen zangeres heeft ;-)

Als vaste gastsoliste reis ik regelmatig mee met Jazz Connection over de hele wereld. Altijd volle zalen, altijd volle bak plezier, zowel in de zaal als op het podium.

Voor meer info en boekingen ga je naar:

www.jazzconnection.nl

Zangeres
Jazz Connection
How about Rita met Angela van Rijthoven

How about Rita?

How About Rita
How about Rita

Jazz kwartet met een zeer origineel repertoire

'Vintage vocal jazz'

Een term die je niet vaak hoort maar die wel de lading dekt. Liedjes uit het repertoire van Louis Armstrong, Judy Garland, Peggy Lee, maar ook songs uit musicals en theater; vrolijk, swingend en altijd dansbaar.

 

De vier musici gaan steeds op zoek naar nieuw repertoire waar ze vervolgens een geheel eigen draai aan geven met uitgekiende arrangementjes en vaak meerstemmige zang. Dit, in combinatie met de uitbundige flamboyante zangeres, maakt dat ‘How About Rita?’ zich enorm onderscheid van een doorsnee trio-met-zangeres formatie.

‘How About Rita?’ zorgt voor een optreden dat bol staat van kwaliteit, muzikaliteit en vrolijkheid. Een concert bijwonen is een feest, alleen al door de muzikale en humoristische chemie tussen de musici onderling en het publiek. Toegankelijk, uitnodigend, en nergens de platgebaande paden van de vocale jazz betredend staat ‘How About Rita?’ garant voor een prikkelend concert dat uitnodigt tot meedoen. In 2017 werd de eerste CD uitgebracht met de toepasselijke titel ‘How About Rita?’. Inmiddels speelt ‘How About Rita?’ op Jazzfestivals en in vele Jazzclubs in Europa.

Kijk voor meer info op

https://howaboutrita.wixsite.com/howaboutrita

Mrs. Jazzinonova met Angela van Rijthoven

Mrs. Jazzinova

Popmuziek in een jazzjas

'Hits in een andere stijl'

Het is verrassend om overbekende hits een keer in een andere stijl te horen. En voor ons, muzikanten, is het leuk om de grote hits een eigen signatuur te geven. ‘Billie Jean’ wordt geshuffled, en ‘Easy Lover’ klinkt heel easy in Bossa Nova. Popmuziek van toen en nu wordt vakkundig voorzien van de Mrs. Jazzinova-signatuur. Hier en daar wordt een akkoord veranderd, tempo en 'feel' worden aangepast. Het repertoire van Mrs. Jazzinova is over-bekend, en toch 'anders'. Stijlvol, bescheiden en uitzonderlijk door de verfrissende arrangementen. 


Je zou denken dat Mrs. Jazzinova daarom met name geschikt is als achtergrondmuziek. Maar dat is niet helemaal waar! We kunnen ook op de voorgrond treden, en een avond echt een feest laten worden.

'Hard' wordt het nooit, we blijven ons semi-akoestisch geluid houden. Als extraatje nemen we dan wel een saxofonist mee, of een trompettist, of een gitarist; de klant mag kiezen (we kunnen ze ook alledrie meenemen).

Kijk voor meer info op

https://www.mrsjazzinova.com/

Mrs. Jazzinova
Mrs. Jazzinova
Meli-melo met Angela van Rijthoven

Méli-Mélo

Jazz op z'n Frans

'Charmant en swingend'

Charmant, swingend, een beetje différent en met veel joie de vivre. De spil van Méli-mélo is chanteuse Angela van Rijthoven, die haar liefde voor de Franse taal uitgebreid overbrengt op het publique.

Het repertoire bestaat uit bekende en minder bekende chansons en standards, toujours en français.

Meli-melo
Joe Wulf met Angela van Rijthoven

Joe Wulf &
the gentlemen of swing

Gastoptreden als soliste

'Originele dixieland'

Bij ‘Joe Wulf &the gentlemen of swing’ ben ik regelmatig te gast als soliste. Het orkest speelt originele dixieland en vroege swing, ik mag een repertoire zingen wat niet vaak uitgevoerd wordt, zoals ‘Rose of Washington Square’, ‘Marry a rich woman’ en ‘Lullaby in ragtime’-in duet met Joe.


Gedurende de adventsperiode hebben we een mooi kerstprogramma met uiteraard de kerstklassiekers, maar ook wat zeldzamer repertoire.

 

Kijk voor meer info op

www.jazzmusik.de

Joe Wulf & the gentlemen of swing
Joe Wulf & the gentlemen of swing
bottom of page